6+5 бизнес правила на успешния предприемач

публикувано в: Въвеждащи статии

12 Мар
2017

Успешните предприемачи – смели личности, които за своя сметка и риск подемат нова бизнес инициатива с цел печалба - съблюдават някои общи правила в тяхната дейност.  Дали следването на тези правила гарантира постигането на бизнес успех? – Първо да разгледаме правилата, после ще разсъждаваме.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Правило 1: не надценявам ролята на парите
Притежанието на много пари въобще не е единственото средство за оценка на успеха на предприемача в света на бизнеса. Огромно значение имат признанието на околните, солидното разрастване на бизнеса, осъзнаването от обществото как от нищо е създадено нещо.
 
Правило 2: не подценявам ролята на парите
Няма нищо лошо в стремежа да заработя допълнително пари, при условие, че не навредя никому.
 
Правило 3: не се страхувам да призная, че не знам
В ХХI век просто не е възможно да знам всичко. Успешният предприемач открито споделя, когато не знае нещо и търси съвети. В областта на комуникациите, искането на съвет е форма на искрено уважение към личността на събеседника, която отваря много врати (в бизнес и личен план).
 
Правило 4: колкото и другари да имам в бизнеса, те никога не са твърде много
Другар, който искрено се радва на моите успехи е най-ценната бизнес подкрепа. Когато имат избор, предприемачите правят бизнес с хора, на които имат доверие, харесват и уважават.
 
Правило 5: изпълнявам всички свои обещания
Неизпълнението и на най-малкото обещание угнетява бизнес партньора, включително закъснение за среща. Извинението не премахва впечатлението, че не държа на думата си. Неизпълнението на обещания руши доверието. Обратно, изключително положително въздействие оказва предприемач, при който има пълно съответствие между думи и дела.
 
Правило 6: пристъпвам към сделка без предубеждения
Всяка сделка си има своя особеност, затова е необходимо да се науча да се адаптирам. Независимо дали ще постигна максимума или минимума от бизнес сделката, при всички случаи ще е повече отколкото, ако няма такава (предварително дефинирам минимума, при който сделката има смисъл за мен).
 
Продължи към следващите 5 правила...

Оцени:

Подобни публикации


Коментари:

Последни статии


БИЗНЕС КОНСУЛТАЦИИ
НАТИСНИ ТУК


КАЛЕНДАР НА СЕМИНАРИТЕ 2017
НАТИСНИ ТУК


Категории