Бизнес казус 8. Земетресението

публикувано в: Казуси

08 Юни
2010

Вашият град, намиращ се в северна България, е пострадал от земетресение, със сила близка до тази на земетресението в Стражица през 1988 г, в резултат, на което бизнес казус, директор, земетерсениестотици жилищни сгради се нуждаят от основен ремонт. Бордът на директорите е взел решение да разреши допълнителен целеви платен отпуск в размер на 30 дни на всеки служител, представил документ от общината, удостоверяващ, че имотът му се нуждае от капитален ремонт.

 
Служителка подава молба за целевия отпуск, придружена с нужния документ от общината.  В качеството си на Изпълнителен Директор Вие одобрявате молбата и служителката излиза в платен отпуск.
 
Три седмици по късно, по време на обиколка из фирмата Вие виждате картичка от Велинград, изпратена от отпускарката до нейните колежки.
 
Какво ще направите в рамките на работния ден?
 
Скицирайте Вашите действия на лист хартия преди да погледнете препоръките на специалистите, описани в Коментар 1, по-долу.

 

Оцени:

Подобни публикации


Коментари:

(#1) vlad написа:

17:03 ч. на 10.09.2010 год.

Възможни са множество решения, като прекратяване на отпуска или строго санкциониране. Но доколкото въпросът е какво ще направите в рамките на работния ден, то отговорът е Нищо. Това е най-правилната Ви реакция в момента. Вие не знаете дали служителката не е във Велинград, за да търси дървен материал или помощ от роднини или някоя друга основателна житейска причина, за която Вие в момента не се сещате. Случаят не бива да бъде забравен. Но трябва да вземете решение след като съберете пълната информация по случая. Винаги трябва да помните, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

Последни статии


БИЗНЕС КОНСУЛТАЦИИ
НАТИСНИ ТУК


КАЛЕНДАР НА СЕМИНАРИТЕ 2017
НАТИСНИ ТУК


Категории