5 поведенчески и комуникационни техники при конфликти

И в личния, и в служебния живот конфликтите са неизбежни. Всеки бизнес лидер трябва да извлича максимален положителен ефект от конфликтната ситуация.

Конфликт не може да се спечели! Защото, ако загубите – губите. Ако го спечелите – пак губите. Защо?  Вие се чувствате добре, но сте наранили гордостта на противника си и той ще Ви намрази.  Човек насила убеден от своето не ще отстъпи  (Д.Карнеги, 1888-1955).


Прочети..

Лидерски умения (11отХ) – засвидетелстване уважение към екипа

Великият бизнес лидер подпомага израстването на всеки един член от екипа си.  Да уважаваш служителя е необходимо, но недостатъчно състояние на взаимоотношенията мениджър-служител.  Задължително е Лидерът да засвидетелства уважение!  Една от грешките ми в 17 годишната ми практика беше, че не демонстрирах в нужната степен уважението, което изпитвах към повечето служители, с които работех…

С един от младите мениджъри, комуто имам удоволствието да помагам да усъвършенства лидерските си умения, имахме следния разговор:

Прочети..

Лидерски умения (10отХ) – конструктивност на подхода

Декември, 1999 година, студ, виелици…, но в офиса е топло и почти уютно:
– За утре ще ми трябва списък с адресите и имената на клиентите, за да решим на кой какви сувенири по случай Коледа да изпратим – обръща се Управителят към един от мениджърите.
– Дадено, шефе, до утре ще имаш таблицата.


Прочети..

Лидерът и 5те правила за бизнес успех

Стотици автори пишат за правилата, които лидерът трябва да следва, за да постигне бизнес успехи.  В зависимост от автора и детайлността им те могат да бъдат както 500, така и 5 правила.  В книгата: „100-те абсолютни закона на бизнес успеха”, Брайън Трейси свежда правилата за бизнес успех до пет.


Прочети..

6 качества на успелите личности

В предната статия споменах, че за себе си, открих 4 обособени теми в семинара на Браян Трейси. Днес ще споделя част от темата „Психология на успеха и качества на успелите хора”.

Ще установите, че и 6-те качества на успелите личности са умения, които могат да бъдат придобити…
Качества на успелите личности:
1.   Уверени – успелите хора са убедени, че могат да постигнат набелязаната цел; те си поставят амбициозни цели и твърдо вярват, че ще ги постигнат.

Прочети..