Лидерът и 5те правила за бизнес успех

Стотици автори пишат за правилата, които лидерът трябва да следва, за да постигне бизнес успехи.  В зависимост от автора и детайлността им те могат да бъдат както 500, така и 5 правила.  В книгата: „100-те абсолютни закона на бизнес успеха”, Брайън Трейси свежда правилата за бизнес успех до пет.

правила за бизнес успех

Виждате ли инструментите на успеха, препасани на кръста?

Правила за бизнес успех: №1

Лидерът трябва да постави фокуса върху маркетинга, продажбите и приходите.  Най-талантливите хора на фирмата трябва да работят с клиентите на фирмата, да им продават по-добрите продукти в по-големи количества.
 

Правила за бизнес успех: №2

Продуктите и услугите трябва да са съобразени с пазара, на който се продават, да съответстват на нуждите на клиентите и тяхната платежоспособност.
 

Правила за бизнес успех: №3

Ясна посока – всеки един служител, от Управителя до хигиениста, трябва да е наясно накъде се е запътила фирмата.  Взаимодействието между различните отдели и служители трябва да е както при частите в добре смазана машина.
 

Правила за бизнес успех: №4

Бизнес лидерът трябва да създаде ефективна система за счетоводна отчетност, контрол върху разходите и управленско-административната структура.  Слабият контрол върху разходите и администрацията е втората най-разпространена причина за неуспех на предприятията.
 

Правила за бизнес успех: №5

Лидерът трябва да създаде система за непрекъснато развитие и обновяване на фирмата (внедряване на иновации).  Усъвършенстването е непрекъснат процес.  Имайте предвид, че най-много можем да научим от новопостъпилите.  Защо?  Ами, след три месеца или сме се разделили с тях, или сме ги приобщили към нашия микроклимат, т.е. те са станали част от нас и критичността им към нашите процеси и системи силно е намаляла.
 
Бизнес лидерът носи отговорността, пред колегите и организацията, да следва тези 5 правила за бизнес успех.  Лидерът периодично трябва да си осигурява свободно време, далеч от ежедневните оперативни задачи, в което да преценява дали спазва основните правила за бизнес успех…
 
 
Други статии за бизнес успеха : ТУК

Tags :, ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *