6 качества на успелите личности

В предната статия споменах, че за себе си, открих 4 обособени теми в семинара на Браян Трейси. Днес ще споделя част от темата „Психология на успеха и качества на успелите хора”.

Ще установите, че и 6-те качества на успелите личности са умения, които могат да бъдат придобити…
Качества на успелите личности:
1.   Уверени – успелите хора са убедени, че могат да постигнат набелязаната цел; те си поставят амбициозни цели и твърдо вярват, че ще ги постигнат.

2.   Целеустремени – успелите личности не само се фокусират върху главната цел, а направо й се посвещават; те преустановяват дейностите, които не ги приближават към целта и така осигуряват време за занимания, подпомагащи достигането на целта.
3.   Страстни – за са успееш трябва да работиш с плам, ентусиазъм, страст, с цялото си сърце; успелите хора истински обичат това, което правят; за да обичаш работата си – трябва да станеш добър в това, което правиш; когато си добър в работата си – трупаш самочувствие, излъчваш увереност, жънеш успехи.
4.   Помагащи – успелите хора помагат на съотборниците да постигат успехи (не като вършат тяхната работа, а като споделят своята рецепта за успехи).
5.   Трениращи – успелите личности се подготвят старателно за всяка нова цел – така както състезателите се подготвят за поредните олимпийски игри.
6.   Самоусъвършенстващи – успелите хора са прегърнали идеята за непрекъснато самоусъвършенстване; те осъзнават, че „който не се стреми да стане по-добър, той престава да е добър”.
Наистина ли искате да се успешни хора?
Ако „ДА”, какво ви пречи да сте успешни? Не забравяйте, че времето лети ужасно бързо – започнете да градите своя успех още днес (8-те стъпки на успеха).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *